MOİ Sahne’de Aralık Ayında Dopdolu

0

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne Aralık ayında birbirinden renkli oyunlara, gösterilere ve konserlere ev sahipliği yapacak. Etkinlik takvimi şöyle:

2 – 9 ve 17 Aralık, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’

Danslı ve müzikli, eğlenceli mi eğlenceli çocuk oyunu ‘Odada Dört MevsimMOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor.

“Bir odanın içine dört mevsimi sığdırabilir misiniz? Bu, bir yetişkin için çok kolay görünmese de bir çocuk için hiç de zor değil aslında. Odasında nasıl vakit geçireceğini bilmeden sıkılan bir çocuğun yardımına koşan bilge sinek Bay Cızbız’la tanışacak; Vivaldi’nin eşsiz müziğinden yararlanarak küçücük odanın içinde yarattığı dünyaya tanık olacaksınız. Danslarla ve görsel efektlerle zenginleşen oyunda çocuklar hem hayal güçlerinin sınırsızlığını, hem de müziğin nasıl bir anlatım gücüne sahip olduğunu keşfedecek. Bay Cızbız’ın ellerini birbirine sürtmesiyle yaşanan büyülü yolculuğa siz de katılmak ister misiniz?”

2 Aralık Cumartesi günü, saat 20.30’da Leman Sam Konseri

Türk müziğinin en önemli sanatçılarından Leman Sam, MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor. Olmazsa olmaz şart; sahiden olduğun gibi olmak. Gerçek ruhun neyse, üzerine örtüler koymadan öylece yaşamak. Bu örtüler sizi yorar. Onun için ben çırılçıplak bir ruhla dolaştım.” diyen sanatçı, duru sesi ve şarkılarıyla kendi ruhunuzu bulmanız için şarkılarını söylüyor. Leman Sam şarkı söylemeyi ne kadar sevdiğini şu sözlerle ifade etmiştir: “Aşık olur gibi şarkımı söylerim, şarkımı söyler gibi de aşık olurum”

3 Aralık Pazar günü saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’

Televizyon ekranlarında çocukların severek izlediği ‘Canım Kardeşim’in yeni müzikali ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’ MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Oyun; eğlenmek ve güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayar oynanmaması gerektiğini anlatıyor. Oyuna Barış Manço karakteri gibi sürpriz tiplemeler de katılıyor. Danslı ve müzikli oyun, çocukların da dahil olduğu bir eğlenceye dönüşüyor.

3 Aralık Pazar günü; saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Bezirgan’

Zeki, kurnaz, komik bir o kadar da sahtekar Tartuffe’ün hikayesinin uyarlaması olan Bezirgan, İstanbul Halk Tiyatrosu performansı ile MOi Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunda Cem Davran ve Erkan Can’a Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören, Aytek Önal, Simge Defne, Selim Can Yalçın ve Salih Kırlı eşlik ediyor. Cem Davran’ın Tartüffe ve Orgon karakterleriyle iki tipi birden canlandırdığı oyunda, hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin, evin büyük annesi rolünde ise Erkan Can rol alıyor.

6 Aralık Çarşamba günü, saat 20.30’da Hüsnü Arkan Konseri

Ezginin Günlüğü adlı grupla ismi duyulan, modern zamanların ozanı, birbirinden güzel şarkıların yaratıcısı, Türkiye’nin en özgün yorumcularından Hüsnü Arkan sevilen şarkılarıyla MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor.

8 Aralık Cuma günü saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘1000’de 1 Gece Diyalogları’

Birol Güven’in yazıp Galip Erdal’ın yönettiği komedi oyunu ‘1000’de 1 Gece Diyalogları’ MOİ Sahne’de sergilenecek. Oyun, modern anlayış ile geleneksel anlayışın zıtlıklarını kadın-erkek ilişkileri çerçevesinde komedi yoluyla işliyor. Oyunda; Hakan Meriçliler, Begüm Kütük, Hilmi Özçelik, Gamze Uçar, Engin Demircioğlu, Ece Mağat, Musa Öney, Burcu Görek ve Selin Altıntaş rol alıyor.

9 Aralık Cumartesi günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Azizname’

Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan ‘Azizname’, yaratıcısının efsane rejisiyle MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Daha önce yapılan sahnelemelerinde on binlerce seyirciye ulaşan oyun, İstanbul’da ilk kez Yücel Erten tarafından sahneye taşınıyor. Azizname’de; Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatip Topçuoğlu rol alıyor.

10 Aralık Pazar günü, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘İbi Baldiyar’da Yeni Serüven’

2015 yılından bu yana TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve tüm bölümleri büyük beğeniyle izlenilen çizgi dizi “İBİ” tiyatro gösterisiyle çocuklarla buluşuyor. Kahramanlarımız İbi ile Tosi ; her yeni günün, yeni masallarla doğduğu Baldiyar masal evreninde keşif yolculuğuna çıkarlar. Bugüne kadar adını hiç duymadığımız canlıların yaşadığı Baldiyar’da, şakacı ağaçlar arasından geçerek, saklı kıta haritasının devamını bulmak istemektedirler. İbi ve Tosi karşılarına çıkan sorunları çözerken matematik bilgilerini ve problem çözme yeteneklerini kullanır, farklı bakış açıları geliştirerek eğlenceli ve pratik çözümler üretirler. Heyecan ve eğlence dolu serüvenlerinde onları takip eden iki arkadaşları daha vardır. Hoppa ve Pumba, tıpkı İbi ve Tosi gibi Baldiyar’ı keşif yolculuğuna çıkmışlardır. Bu iki kafadar, her seferinde oyunbazlıkları nedeniyle düştükleri zor durumdan kurtulmayı başarırlar.

10 Aralık Pazar günü, saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Kadın Aklı, Erkek Aklı’

Usta oyuncuların ve ünlü isimlerin yer aldığı yetişkin komedi oyunu ‘Kadın Aklı, Erkek Aklı’ MOİ Sahne’de sanatseverlerle buluşuyor. Kadınlar ve erkekler aynı dili mi konuşuyor? “Eğlenirken, düşünmenize gerek yok, zaten bu hepimizin hikayesi; Aynı gezegende yaşamamıza rağmen neden bu kadar farklıyız? Bütün suç kromozomlarda mı? Kadın ve erkek konuşurken neden frekanslar farklı titreşiyor, iletişim sistemi çöküp aradığımız kişiye şu anda ulaşılamıyor cevabı alıyoruz? Kadın konuşuyor, erkek anlamıyor. Erkek konuşuyor, kadın anlamıyor. Yoksa biz aynı dili mi konuşmuyoruz?” Oyuncular: Saba Tümer, Yosi Mizrahi, Aysun Metiner, Fatih Gülnar, Pelin Turancı, Savaş Özdural.

13 Aralık Çarşamba günü saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Yetersiz Bakiye’

Yetersiz Bakiye; kredi kartı borçları yüzünden evlerindeki odalarını iki kişiye kiraya vermek zorunda kalan evli bir çiftin komedisini anlatıyor. Odaları kiralayanlardan biri evli adamın borcu olduğu mafya babası, diğeri ise direk dansçısı olunca işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Mizah Sanatçısı Murat Kürüz’ün yazıp yönettiği oyunda; Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Eylül Öztürk ve Cengiz Şahin rol alıyor.

14 Aralık Perşembe günü, tiyatro oyunu ‘39 Basamak’

Mehmet Birkiye’nin yönettiği, Patric Barlow’un yazdığı 39 Basamak adlı oyunda; Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık rol alıyor. Geleneksel komedi unsurlarının ustalıkla işlendiği ve şekilden şekile giren oyuncuların yüksek performansı izleyiciye kahkaha dolu anlar yaşatıyor. Oyunda; 1935 Ağustos’u, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

15 Aralık Cuma günü, saat 20.30’da müzikal oyun ‘Kanlı Nigar’

Geleneksel Türk tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni MOİ Sahne’de tiyatroseverle buluşuyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.

Oyunda; fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar. Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda, Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor. Aksaray’da ki yangında evi yanan Nigar, Saka Abdi aracılığı ile İstanbul’un temiz bir mahallesine şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agâh Efendi, Nigar’ın soylu bir aileden gelen namuslu dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o nice canlar yakmış nice ocaklar söndürmüş doğru basmaz çil horozun kızı cihan yandı Kanlı Nigar’dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar’ın izini bulacaktır. Bu arada Nigar’ın da Agâh Efendi ile görülecek bir hesabı vardır. Agâh Efendi, Nigar’ın kim olduğunu da, evinde ne işler çevirdiğini de uzun zaman bilmez. Ancak Saka Abdi’nin kuyruk acısı nedeni ile mahalleliyi ayağa kaldırması sonucunda Nigar’ın kimliği tekrar ortaya çıkar. Bu arada Nigar’ın öz kızı Bedide, Agâh Efendinin Narçın adlı kalem Efendisi oğluna gönlünü kaptırır ki bu da öykü içinde öykü giriftliği sağlar oyuna. Aynı zamanda Nigar’ın eski müşterilerinden ve alacaklılarından mahalli tipler eve gelmeye başlarlar, yasam boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, evine gelen adamlara çeşitli tuzaklar kurarak onları zor duruma sokar.

16 Aralık Cumartesi günü, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Talking Tom ve Arkadaşları’

Tüm dünyada sevilerek izlenen Konuşan Tom karakteri eğlenceli sahne gösterisiyle MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor. Oyundaki karakterleri ünlü isimler seslendiriyor.

“Dünyanın en popüler kedisi Konuşan Tom, akıllı telefon uygulaması ve çizgi filminin ardından şimdi de tiyatro oyunuyla Dünya’da ve Türkiye’de ilk kez sahnede ününe ün katmaya devam ediyor.‘Konuşan Tom ve Arkadaşları’ tayfasının elebaşı Konuşan Tom, arkadaşları ise; Mucit Konuşan Ben, Tatlı Konuşan Angela, Haylaz Konuşan Hank ve ekibin afacanı Konuşan Ginger ile birlikte eğlence tayfası ilk tiyatro oyunuyla sizlerle buluşuyor. Seslendirenler: Tom- Hakan Yılmaz, Angela- Hande Subaşı, Ben- Cengiz Şahin, Hank- Ömür Özdemir, Ginger- Eylül Öztürk.

16 Aralık Cumartesi günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Yatak Odası Diyalogları’

Yönetmenliğini Galip Erdal‘ın üstlendiği, başrollerini Levent Ülgen, Goncagül Sunar, Eylem Öden, Hasan Erdem’in paylaştığı ‘Yatak Odası Diyalogları’ adlı oyun; Birol Güven’in televizyon ekranlarında anlatamadıklarını, ‘özelimizi’ tiyatro sahnesine taşıyor. Oyun; ilişkilerdeki komik hallerimizi, gizli kafa içi seslerimizi ve yatak odasında eşler arasında geçen diyalogları komik bir dille seyirciye aktarırken kahkaha dolu dakikalar ile zaman, mekan kavramlarını unutturuyor.

17 Aralık Pazar günü, saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’

Başrollerini Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu’nun üstlendiği ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’ adlı komedi oyunu MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor.

Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar! Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir.

19 Aralık Salı günü, saat 20.30’da Manuş Baba Konseri

Çok yönlü müziği ile geleneksel seslerden ilham alan Manuş Baba, MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor.

Manuş adını çocukluk dönemi anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesiyle almıştır. ”Baba” ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan, ilk sesleniş, ilk kelimedir. İnsan olabilmenin o derin kaygısını taşımanın ve bunun için emek harcamanın önemini kendi babası ile keşfettiğini dile getiren sanatçı; çocukluk ve ilk gençlik dönemi arasında kendisinde bıraktığı hatırası önemli izler ile kendi babasının, Manuş Baba karakterinin oluşmasında ve ismini bu şekilde duyurmasında önemli etkileri olmuştur. Manuş Baba için, Antalya’dan İstanbul’a uzanan müzik yolculuğu birçok yeniliği de beraberinde getirdi. 2016’nın başlarında “Albümsüz Türkiye Turnesi” kapsamında birçok şehirde dinleyenleriyle buluşan sanatçı, “Birbirimize İyi Gelelim” diyerek sevginin gücüne dikkat çekti.

21 Aralık Perşembe günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Shirley’

Willy Russell’ın klasikleşmiş tek kişilik müzikli komedi oyunu Shirley Valentine’in Türkçe uyarlaması Shirley MOİ Sahne’de tiyatroseverlerle buluşturuyor. Dünyanın en iyi oyunları arasında yer alan Shirley, başarılı tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk ile hayat buluyor. Shirley; yüksek potansiyelini evin mutfağına hapsetmiş bir kadının, kendini keşfediş komedisi.

22 Aralık Cuma günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Aşk Halleri’

Zuhal Olcay, 8 yıl aradan sonra tiyatro sahnesine dönüyor. En son 2010 yılında “Şölen” adlı oyunda rol alan Olcay, yeniden tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

İki usta isim Zuhal Olcay ve Burak Sergen, Aşk Halleri adlı oyunla MOİ Sahne’de sanatseverle buluşuyor. Hollandalı yazar Maria Gross imzası taşıyan oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu yapıyor. Oyunun müziklerini Selim Ataka‎n’ın yaptığı ve kostüm tasarımı Evrim Timur’un üstlendiği oyunun prodüksiyonu Elf Yapım’a ait.

23 Aralık Cumartesi günü, saat 20.30’da müzikal gösteri ‘Animals Musical’

Animals Musical, Gate Sahne Sanatları’nın 88 kişilik dev kadrosuyla MOİ Sahne’de sanatseverlerle buluşuyor. İnsan vücuduyla entegre dev hayvan kuklaları, 5 sesli polifonik koro, uluslararası standartlardaki müziklerinin birleştiği etnik ve modern koreografiler, geleneksel temalar taşıyan el işçiliği benzersiz kostümleri sizleri büyüleyici etkisinin içine alacak.

Animals Musical, Fantastik bir Afrika Hikayesi: Asırlar boyu; aynı toprağın çocukları birbirleriyle savaştı. Nesiller değildi sadece yok olan, Afrika’nın nefesiydi kaybolan. Ubhuntu kabilesi için barışı sürdürmek en önemli şeydi, çünkü Ubhuntu’lar için herkes saf doğar ve Afrika’nın sırrı da budur. Madalyonun diğer tarafındaysa savaşçı Kunta kabilesi ve bu savaşın arasında kalan imkânsız aşk’ın hikâyesi vardı.

24 Aralık Pazar günü, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Kare Takımı’

TRT Çocuk ekranlarında çocukların severek izlediği çizgi dizi Kare Takımı, tüm eğlenceli karakterleriyle MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor. Kare Takımı’nın sahneye uyarlanmış müzikal çocuk oyunu çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici dakikalar yaşatıyor.

30 Aralık Cumartesi günü, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘İbi Baldiyar’da Yeni Serüven’

2015 yılından bu yana TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve tüm bölümleri en yüksek reyting puanı alan çizgi dizilerden biri olan “İBİ” tiyatro gösterisiyle MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor. Kahramanlarımız İbi ile Tosi ; her yeni günün, yeni masallarla doğduğu Baldiyar masal evreninde keşif yolculuğuna çıkarlar. Bugüne kadar adını hiç duymadığımız canlıların yaşadığı Baldiyar’da, şakacı ağaçlar arasından geçerek, saklı kıta haritasının devamını bulmak istemektedirler. İbi ve Tosi karşılarına çıkan sorunları çözerken matematik bilgilerini ve problem çözme yeteneklerini kullanır, farklı bakış açıları geliştirerek eğlenceli ve pratik çözümler üretirler. Heyecan ve eğlence dolu serüvenlerinde onları takip eden iki arkadaşları daha vardır. Hoppa ve Pumba, tıpkı İbi ve Tosi gibi Baldiyar’ı keşif yolculuğuna çıkmışlardır. Bu iki kafadar, her seferinde oyunbazlıkları nedeniyle düştükleri zor durumdan kurtulmayı başarırlar.

Etkinliklerin biletleri www.biletix.com’dan ve MOİ Sahne gişesinden temin edilebiliyor. Tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi www.moisahne.com adresinden alınabiliyor.

Ayrıntılı Bilgi

Mall of İstanbul, MOİ Sahne

Adres: Süleyman Demirel Bulvarı Mahmutbey

Başakşehir/İstanbul

İletişim: 0212 801 10 88/ 400 moisahne@mallofistanbul.com.tr

www.moisahne.com

Instagram: @moisahne

PR Fabrik İletişim Danışmanlığı

Müge Varol / muge@pr-fabrik.com / 0541 447 6351

Aslı Sağlam / asli@pr-fabrik.com / 0536 690 2725

.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.