YÜZ YILLIK EMEK ÖDÜLÜ; Sanata ve Tiyatroya verdikleri emeklerinden ötürü İstanbul Büyük Şehir Tiyatrosu’nun tüm emekçilerine 100 yıldır göstermiş oldukları emeklerinden dolayı verildi. Ödülü Şehir Tiyatrosu’nun tüm emekçilerini temsilen Nedret Güvenç, Zihni Göktay ile Hilmi Zafer Çağlayan, Kerem Alışık’ın elinden aldı.
KEREM ALIŞIK . “Sadri Alışık Ödüllerinin temel başlangıcı bir acıdır.. Bir acının teselli edilmesiyle başlayan bir tören, bizleri bu günlere kadar getirdi. Bundan dolayıdır samimi ve içtentendir. Hepinize acımızı bal eylediğiniz için teşekkür ederim. Bunca yıldır binbir zorluklar çekerek tiyatroyu ayakta tutan Çolpan İlhan’a saygı ve sevgimi ve minnetimi sunmak ve önünde eğilmek istiyorum. Ön yargısız değerlendirmelerde bulunan seçici kurul üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sonuyorum.”
NEDRET GÜVENÇ , ZİHNİ GÖKTAY, GENEL SANAT YÖNETMENİ HİLMİ ZAFER ŞAHİN’E VERİLDİ.
NEDRET GÜVENÇ’İN KONUŞMASI:
” TÜM TİYATROLAR GÜZELLİKLER EVİ OLSUN”
“1914 yılında belediye bütçesinden tam üç bin lira tahsis edilerek kurulmuş bu tiyatro. Önce büyüklerimiz başta Muhsin Ertuğrul olmak üzere tiyatromuzu ‘Darül Beda-i ‘ yani ‘güzellikler evi’ olarak isimlendirmiş. Güzellikler evi demek tiyatronun yüceliği ve büyüklüğünü gösteriyor ki öyle demişler. Ve neden bütün tiyatrolar güzellikler evi olmasın diyorum. Bu gece burada perdelerini açan bütün tiyatroları birer güzellikler evi olarak kabul edin. Hepsini kutluyorum. Hem sinemamızın hemde tiyatromuzun 100. Yılı. Hepimizin 100. Yılı kutlu olsun diyorum.”
ZİHNİ GÖKTAY’IN KONUŞMASI :
” .TÜRK TİYATROSU’NA KİMSE SET VURAMAZ, EĞER VURURLARSA AY’DA BİLE OYNARIZ!”
“Darül beda-i’nin yüzüncü yılı bize bu tiyatroyu emanet eden’Letafet Apartman’ından bu yana bu tiyatronun hamisi kurucusu ve kolluyucusu Türk Tiyatrosu’nun Muhsin Ertuğrul hocamızı saygıyla sevgiyle huzurlanızda bir kez daha anıyorum. Şehir Tiyatrosu’nun 100. Yılı benimde 50. Yılım Türk tiyatrosuna kimse set vuramaz. Eğer bize set vurmaya kalkarlarsa biz ayda veya marsda bile oynarız. Misaki Milli hudutları içinde güzel anadolumuzda yıllarca turne yaptık. Ay’a niye gitmeyelim Mars’a neden gitmeyelim. Bilim adamları oraları keşfetsinler oralara da tiyatro götürürüz. Güneş ışığında oynarız. Spot olmadan oynarız. Araziden oynarız. Yeterki karşımızda sizler olun seyircimiz olsun. Atıf yılmazı’da sevgiyle saygıyla anıyoruz. Onlarla birlikte değerli bir emanet bıraktığımız için çok mutluyuz.”
HİLMİ ZAFER ŞAHİN:
“Şehir tiyatroları 100 yıllık yolculuğuna devam ediyorr hiçbir zaman ensemiz kararmayacak, tiyatroyu her zaman her yerde daha iyiye ve daha güzele götüreceğiz.”
www.dirensanat.com
FOTOĞRAFLAR: OZAN KAÇMAZ