Bursa Nilüfer Belediyesi’nin her iki yılda bir gerçekleştirdiği Tiyatro Festivali’nin beşincisi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek müzikli gala ile başlıyor… “Seyirci Kalma” sloganı ile yola çıkılan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin açılışında Zuhal Olcay Bursa Senfoni Orkestrası eşliğinde, müzikallerden seçme şarkıları seslendirecek…

nl

Festival programında 28 Nisan’a kadar 32 günde 100 gösterim yer alıyor. le tiyatronun kalbini Nilüfer’de attıracak.

FESTİVAL PROGRAMINDAKİ OYUNLAR

‘Yargı’, ‘Müfettiş’, ‘Anlatılan Senin Hikâyendir’, ‘Tarla Kuşuydu Juliet’, ‘Deli Dumrul’, ‘Sünnet’, ‘Tesadüfen Kadın’, ‘Hamlet’, ‘Correction Vertedance’, ‘A Dıary Of A Madman’, ‘Kim Var Orada: Muhsin Bey’in Son Hamleti’, ‘Havada Yüzmek’, ‘12. Gece’, ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’, ‘Teleskope’, ‘Gergedan’, ‘Yalınayak Müzikhol’, ‘Woyzeck Masalı’, ‘Otomatik Portakal’, ‘En Kısa Gecenin Rüyası’,, Bernarda Alba’nın Evi, Uysal Yurttaş Projesi, Turandot Ve Aklayıcılar Kongresi, Bir Kurşun Deliğine Kaç İnsan Sığar, Aromalı Sezaryen, Boş Şehir, Madde 9, Hayyam, Raskolnikov’un Hizmetçileri, Woyzeck, Maskeliler, Oyunlarla Yaşayanlar…

   

DİĞER ETKİNLİKLER

‘Nida Ateş – Nazan Kesal – Olgun Şimşek: Dilden Gönülden’, ‘Shakespeare Dönemi Şarkıları’, ‘Hamlet Balesi’

FESTİVAL’İN MANİFESTOSU

‘SEYİRCİ KALMA’

Şu anın anlatıcıları olarak geçmişin izleri üzerimizden, yüzümüzden, dilimizden dökülürken… Şu anın yaratılmasında pay sahibi olanların sahnelediği oyuna seyirci kalmamalıyız. Geleceğin gözleri, sözleri, izleri biziz. Kötülüğün hüküm sürdüğü coğrafyalar sergilenirken sahnelerde, hiç tanımadığımız yüzler hep bir ağızdan soracaklar bize; seyirci miydin sen de? Uygar dediğimiz şu anki dünyada; Uygar’ları, Çağdaş’ları, Özgür’leri, Sevda’ları otobüs duraklarında, sahile vuran dalgalarda, miting alanlarında, tiyatro ve konser salonlarında, bilinmezliğin peşi sıra sınırları zorlayan küçük adımlarda feda etmekten artık vazgeçmeliyiz. Bizler sahneye çıktığımızda hem herkesiz hem hiç kimseyiz. Yollara düştüğümüzde de sahnede de kimsesiziz. Sanatın aykırı sokaklarında hep kabul edilmeyi, onaylanmayı bekleyen mültecileriz. Seyircilerimize sığınırız. Biliriz ki onlar bize lütufta bulunmaz, hak ettiğimizi verir. Bu yüzden aslında bizim için adı seyirci olanlar aslında seyirci kalmayanlardır. Savaşları, gözyaşlarını, katliamları, ırkçılığı, sosyal adaletsizliği, tecavüzleri, her türlü hak ve hukuk ihlallerini reddederek; aşktan, doğadan, yaşam hakkından yana olanlardır. Bizler; kötülüğe alışmayan, güçten değil eşitlikten yana, sadece bir döneme ait değil tüm zamanların barış elçileriyiz.

Yaşasın tiyatro, yaşasın barış

İLETİŞİM

www.biletinial.com

www.nilufertiyatrofestivali.com

  
 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.