Yarının Kadın Yıldızları Sahnede

0

TSKB işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu”nundan yararlanmaya hak kazanan genç müzisyenler sahneye çıkıyor. 28 Mayıs Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” İdil Biret’in de onur konuğu olacağı konserin gelirleri Gen

Yarının Kadın Yıldızları Sahnede

TSKB işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu”nundan yararlanmaya hak kazanan genç müzisyenler sahneye çıkıyor. 28 Mayıs Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” İdil Biret’in de onur konuğu olacağı konserin gelirleri Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na aktarılacak.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) işbirliğiyle, İstanbul Müzik Festivali’nin 46. yılında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları” eğitim destek fonundan dünya sahnelerinde ülkemizi temsil edecek 14 genç kadın müzisyen faydalanacak. 28 Mayıs Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleşecek konserin gelirleri, Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na aktarılacak.

Saat 20.00’de başlayacak konser öncesinde düzenlenecek, “Konsere Doğru Etkinlikleri” -kapsamında ise yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde, Trakya Tıp Fakültesi öğrencisi ve kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç ile Yale Üniversitesi öğrencisi ve Nobel’e İlk Adım Fizik Ödülü sahibi Zeynep Karacan kişisel başarı hikâyelerini anlatacak.

“Fırsat eşitliğinin sadece ekonomik değil sosyal boyutunu da çok önemsiyoruz”

1990 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali’nin destekçileri arasında yer alan TSKB, kadının güçlenmesi yönündeki sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Yarının Kadın Yıldızları projesinde eğitim destek sponsoru olarak yer alıyor.

Projeyi değerlendiren TSKB Genel Müdür Yardımcısı Yetkin Kesler fırsat eşitliğinin TSKB için bir kavramdan çok daha fazlası olduğunu ifade etti. Kesler sözlerine şöyle devam etti: “Fırsat eşitliği konusunu çok boyutlu şekilde ele almak gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla bankamızda da fırsat eşitliğini gözetiyoruz. Bankacı çalışanlarımızın ve yönetim kadrolarımızın yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Ayrıca “Kadın Dostu Kredi” programımızla son bir yılda finansman sağladığımız firmalarda kadın istihdamının yüzde 15, kadın dostu uygulamaların ise yüzde 30 seviyesinde artmasına destek verdik.”

Kadın istihdamının sadece ekonomik değil, sosyal boyutunu da çok önemsediklerinin altını çizen Kesler, Yarının Kadın Yıldızları projesinin de bu anlayışın bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtti. Kesler bu konuda TSKB’nin diğer projelerini ise şöyle anlattı: “Türk Eğitim Vakfı ile işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ve üniversite öğrencisi genç kızları desteklediğimiz “Eğitimden Üretime” isimli burs fonu bizi çok heyecanlandıran bir diğer projemiz. Öte yandan WEP’s’in Türkiye’deki ilk imzacılarından biriyiz. Bu alandaki politika ve süreçlerimizle, KAGİDER Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını da almaya hak kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Genç kadın müzisyenler Yarının Kadın Yıldızları projesiyle hayallerinin peşinde

Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu’yla, yurtdışında eğitimini sürdürmek veya bir ustalık sınıfında yer almak, yarışmalara veya orkestra seçmelerine katılmak ya da iyi bir çalgıya sahip olmak isteyen 14 genç kadın müzisyen destekleniyor.

Eğitim Destek Fonu’ndan yararlanmaya hak kazanan müzisyenler:

Alara Acar – Arp

Aslı Su Kurtuluş – Flüt

Deniz Ayşe Birdal – Viyolonsel

Deniz Su Polat – Viyola

Ezgi Göktürk – Piyano

Ezgi Sarıkçıoğlu – Keman

Ezgi Su Apaydın – Keman

Gizem Sözeri – Kontrbas

Gülin Ataklı – Obua

Güneş Hızlılar – Arp

İdil Yunkuş – Keman

Ramona Kemmer – Piyano

Sesim Bezdüz – Keman

Ülker Tümer – Viyolonsel

Konser Programı:

18.30-19.30 Konsere Doğru @Demir Demirgil Tiyatro Salonu – Boğaziçi Üniversitesi

Yekta Kopan moderatörlüğünde Zeynep Karacan ve İnci Kadribegiç’in kişisel başarı hikâyeleri.

20.00Konser @Albert Long Hall – Boğaziçi Üniversitesi

Marcel Grandjany : Arp için Rapsodi

Claude Debussy : Danse sacrée et danse profane

Francis Poulenc : Piyano ve Obua için Sonat, FP 185

Sergei Rachmaninov : Bir Corelli teması üzerine çeşitlemeler, op. 42 /İdil Biret

Johannes Brahms : Piyanolu Dörtlü No.1, op.25

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.