İstanbul Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından kentlerde yaşam normalleşmeye başladı. Şişli Belediyesi de akıllarda kalan Türk Filmlerini vatandaşları ile buluşturuyor. Böylece İstanbul’da kalanlar hem yaz sıcaklıklarını atıp hem de verimli vakit geçirmiş olacaklar…
Filmleri açık havada izleyecek olan seyirciler aileleri ile birlikte geçmiş anılarını da tazeleyecek. Öyle ya bir zamanlar neredeyse her mahalle de Açık hava sinemaları vardı; Konu komşu çoluk çocuk bir araya gelir ellerinde patlamış mısırlar, gazozlar, minderleri ile birlikte film izlerdi. Ertesi gün de birlikte izlediği filmi konuşurdu… Sonuç da açık hava film gösterimini organize eden birçok kurum ve kuruluşlar halkın sosyalleşmesine de büyük katkı sunmuş oluyorlar. Türk sinemasına ve şehrin kültür sanat yaşamına katkısının dışında….
Son dönemde gösterime giren ve sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılanan filmler ile Türk Sineması’nın eskimeyen filmleri Şişli’nin parklarını ve sokaklarını renklendirecek.
Şişlililer, gösterimler esnasında çekirdeklerini ve mısırlarını yerken, eski günlere geri dönecek ve nostaljik yaz sinemasının keyfine varacak. 16 Temmuz’da başlayacak açık hava sineması halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek.
Açık hava sinemalarında gösterilecek filmler “Limonata”, “Bizim için Şampiyon”, “Başka Dilde Aşk”, “Babamın Kanatları”, “İçimdeki İnsan”, ve “Sen Aydınlatırsın Geceyi”.
Her gün bir mahallede gösterilecek filmler saat 21.00’de başlayacak.
Limonata
Senaryosu Ali Atay ve Ertan Saban tarafından yazılan Limonata, başka kültürlerden gelen, birbirini tanımayan iki kardeşin, benzerliklerine, farklılıklarına hatta kavgalarına şahit olacağımız eğlenceli bir yol hikayesi. Ali Atay’ın yönetmen koltuğuna ilk kez oturduğu Limonata’nın görüntü yönetmenliğini de Ahmet Sesisgürgil yapıyor. Serkan Keskin ve Ertan Saban’ın yanı sıra, Zekir Sipahi, Bedia Begovska, Funda Eryiğit, Luran Ahmedi, Selahattin Bilal ve Ciguli rol alıyorlar. Çekimleri Makedonya’da gerçekleşen filmin müzikleri Gevende’ye ait.
Bizim için Şampiyon
Film, Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş’ın gerçek hayat hikayesinden ilham alıyor ve ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot’la kazandığı başarıları anlatıyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanı Özdemir Atman’ın (Fikret Kuşkan) atı olan Bold Pilot’un daimi jokeyi, daha sonraları Türkiye’nin en başarılı jokeyi haline gelecek olan Halis Karataş’tır (Ekin Koç). Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarır. Film Bold Pilot’un başarı hikayesinin yanı sıra, Karataş ve Begüm Atman’ın (Farah Zeynep Abdullah) destansı aşkını da konu alıyor.
Başka Dilde Aşk
Onur’un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat’ın doğum günü partisinde Zeynep’le tanışmasıyla değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur’un işitme engelli olduğunu öğrenir. Ama bu durum Zeynep’i Onur’dan uzaklaştırmaz. Babasının annesini aldattığını öğrendikten sonra bu durumu kabullenemeyip evden ayrılan Zeynep, birçok iş değiştirdikten sonra çağrı merkezinde çalışmaya başlar ama ağır çalışma şartlarından ve karşılığında kazandığı paradan çok mutsuzdur. Bütün gün telefonda tanımadığı insanlarla konuşmak zorunda kalan Zeynep konuşmadan anlaşabildiği Onur’la huzur bulacağına inanır. Bu ilişki kendilerini ve hayatı sorgulayan Zeynep ve Onur için bir sınav olacaktır.
Babamın Kanatları
Uzun yıllar inşaat işçisi olarak çalışmış İbrahim (Menderes Samancılar), vücudunda kötü huylu bir tümör olduğunu, fazla bir ömrü kalmadığını öğrenir. Kendisinden çok uzakta, Erciş’te yaşayan ailesinin yanına gitmeyi istemektedir. Yeğeni Yusuf (Musab Ekici) ise bir an önce büyük paralar kazanıp yükselme hırsıyla dolu yine bir inşaat işçisidir. İbrahim geçmişini ve içinde bulunduğu durumu sorgulayıp, ailesine nasıl bir gelecek bırakacağını düşünürken, Yusuf bu durumu anlamaktan çok uzaktır.
İş kazaları üzerine gerçekçi değerlendirmelerde bulunan Kıvanç Sezer’in ilk uzun metrajlı filmi Babamın Kanatları, dünya galasını Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali’nde yapmıştı. Film, Adana Altın Koza Film Festivali’nde de toplam 7 ödül kazandı.
İçimdeki İnsan
İrfan Yalçın’ın “Fareyi Öldürmek” adlı romanından yola çıkılarak senaryolaştırılan film, Aydın Sayman tarafından beyazperdeye aktarılıyor. Gazeteci-yazar Nuri’nin, uzun yılların ardından doğup büyüdüğü taşra kentine geri dönmesini konu alan öykü, yazarın eski dostu Sabri ile buluşmasının ardından oldukça karanlık bir hal almaya başlar.
Tek amacı babasından kalan bir bahçeyi satarak yeniden İstanbul’a geri dönmek olan Nuri, Kentte eski dostu Sabri ile karşılaştıktan sonra ilginç bir hesaplaşma içine girerler. Sabri ise çalıştığı devlet dairesinde geçirdiği ani psiko-travma sebebiyle şefinin kafasını parçaladıktan sonra işler daha da içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar. Nuri İstanbul’a dönmeye hazırlanırken, dostu Sabri’nin tutuklandığı hapishanede intihar ettiği haberini alır. Artık Nuri’nin de bir amacı vardır. Eski dostu Sabri’nin işlediği esrarengiz cinayetin ve intiharının ardındaki nedenlerini bulmaya karar verir.
Sen Aydınlatırsın Geceyi
Karakterlerin tamamının süper kahraman olduğu bir çeşit aşk hikayesi. Karısını çok seven bir adamın hikayesi. Duvarların içinden geçebilen bir yan hakem; nesneleri oynatabilen bir kadın; zamanı durduran bir kız; bir dev; bir görünmez öğretmen ve benzeri karakterler var bu hikayede. Adam karısını çok sevmektedir, karısı onu aldatır, olaylar gelişir…
FİLM GÖSTERİMLERİ
16 Temmuz Salı, Kuştepe Pazar Sokağı, Limonata
17 Temmuz Çarşamba, İzzetpaşa Kent Atölyesi, İçimdeki İnsan
18 Temmuz Perşembe, Mahmut Şevket Paşa Fatma Girik Parkı, Babamın Kanatları
19 Temmuz Cuma, Mecidiyeköy İstanbul Ortaokulu, Başka Dilde Aşk
20 Temmuz Cumartesi, Nişantaşı Sanat Parkı, Bizim için Şampiyon
21 Temmuz Pazar, Feriköy Ortanca Parkı, Sen Aydınlatırsın Geceyi