Gençlik Müzikali “ Dolap” Deprem Bölgesinde

0

Gençlik Müzikali ‘DOLAP’, deprem bölgesindeki gençlerin yoğun ilgisiyle karışılandı 

Çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere bir sosyal girişim olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro tarafından sahnelenen, Türkiye’nin en büyük çocuk ve gençlik müzikali DOLAP, Nurus’un desteğiyle deprem bölgesindeki gençlerle buluştu. Deprem bölgesindeki gençlere sanatın iyileştirici ve ufuk açan gücünü ulaştıran müzikal; Gaziantep, Adana ve İskenderun’da yoğun ilgiyle karşılandı.

Kurulduğu günden bu yana yüzlerce çocuk ve genci tiyatro, dans ve müzik çalışmalarıyla buluşturan, çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere bir sosyal girişim olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro, son oyunu “DOLAP” müzikalini deprem bölgesindeki gençlerle buluşturdu. 

İki perdeden oluşan ve 40 kişilik dev prodüksiyonla ilk kez 21 Mayıs’ta sahne alan ve yeni sezona hazırlanan müzikal, Nurus’un desteğiyle sanatın iyileştirici ve kapsayıcı gücünü deprem bölgesindeki gençlere ulaştırdı.

Gaziantep, Adana ve İskenderun’da  ve ardından İzmir’de gençlerle ve aileleriyle buluşan müzikal, yoğun ilgi gördü.

Gençler, İstanbul’da sahne almaya devam edecek

Gençler tarafından yine gençlerin ve yetişkinlerin izlemesi amacıyla yazılan DOLAP müzikali; distopik konusuyla varoluşsal sorular soran ve oyunun kendi hayali dünyası içerisindeki gençliğin anlam arayışına katkıda bulunan bir oyun olarak dikkat çekiyor. Bu yönüyle oyun, sadece izleyici çocukları ve gençleri değil, aynı zamanda ebeveylerini de eğlendirip iyi vakit geçirtirken; kimlik, kişisel gelişim ve bireysel potansiyel gibi konularda da sorular sordurmayı amaçlıyor. Gençlerin bakış açılarını genişletmek, bazı toplumsal normları sorgulatmaya teşvik etmek ve kendilerini ifade etmek için önlerinde fırsatlar olduğunu da göstermeyi hedefleyen DOLAP, 8-18 yaşları arasındaki 25 çocuk ve gencin performansıyla, yaşıtlarına da ilham ve güç kaynağı olacak. Prova mekanı olarak Han Spaces’ın desteğini alan oyunda dekor olarak da Nurus’un Matilda adlı , mevcut hiçbir sandalyeye benzemeyen hem renkli hem de çok eğlenceli koltukları yer alıyor.

İstanbul Gösterimleri: 

21 Ekim cumartesi  Barış Manço KM

17 Kasım Cuma Fişekhane İkinci Sahne

24 Kasım Cuma Barış Manço KM

Oyunun Konusu:

Artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak.

Sistemin geleceklerini belirlemek ve topluluğun ortak faydası için doğru yere yerleştirmek üzere; kişilerin en belirgin özellikleri üzerinden bir sınava hazırladığı çocuklar kendilerini bulmak için  çalıştırılırken sıkışıp kalmışlardır.  

Oysa insan ruhu, insanın yetenekleri zengindir, yaşam kısıtlanamayacak, düzleştirilemeyecek kadar canlı ve kuvvetlidir. Hele aşk.

Bir gün gençlerden biri cesaretini aşktan alır ve açıkça kuralların dışına çıkar. Ve herkes kendi dolabının içindekileri ortaya çıkartmaya başlar. Hayat canlanır. Düz olan, aslen olması gerektiği gibi çeşitli iradi kavşaklara açılır.

Oyunun Künyesi:

YAZAN — YÖNETEN:                            Yonca İnal

YAPIMCI:                                             Çocuk Genç Sanat Tiyatro

MÜZİK:                                                Orçun Tekelioğlu & Arda Aydın

KOREOGRAFİ:                                      Ece Irmak Albayrak

OYUNCULAR:                                      Arman Selami, Aslan Yiğit Bacak, Aslı Ege, Beliz Atila, Defne Alıcı, Derin Karakan, Dina Urgancılar, Duru Hoşver, Ekin Aytekin, Ela Su Bozkurt, Elif Aydoğan, Elif Engür, Emir Berk Sezek, Kaan Başar, Melisa Kalafatoğlu, Mira Sertdemir, Mira Türkmenoğlu, Mısra Vera Bacak, Nehir Aydoğan, Yusuf Selim Ünal, Zeynep Polat.

PSİKOLOJİK DANIŞMAN:                      Uzm.Dr Süleyman Hecebil/Psikoloji Dünyası

Teşekkürler: Allpoints Restaurant Group, HanSpaces, Ispanak Müzik, Nurus, Shiva Textile, Spectrum.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.