Festivalden keşifler, klasikler, cazla beraber farklı türlerle dolu bir seçki

0
İKSV tarafından Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, 3 Temmuz Çarşamba akşamı Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleşen görkemli bir açılış töreni ve konseriyle başladı.
Festival Ödül Gecesi’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülleri, bu yılki sahipleri Nilüfer Verdi ve Nino Varon’a takdim edildi. Bu yılın Genç Caz+ gruplarından Mojo 5 ve elektronik müzik unsurlarını cazla birleştiren Saint Privat, konuklara eşsiz bir gece yaşattı.
Festival, 18 Temmuz’a kadar şehrin çeşitli mekânlarında 40’a yakın konserde usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Cazın yanı sıra rock, blues, funk ve farklı türlere de yer veren seçkide, müziğin akışına kendinizi bırakın.
FESTİVAL PROGRAMI
Sizin için seçtikGregory Porter📍 Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu🗓️ 8 Temmuz, 21.00
Gösteri Sponsoru: RAMSEY
BBC’nin “endişe verici biçimde az rastlanan, ender bir tür” olarak tanımladığı, çifte Grammy’li Gregory Porter, meşhur “caz şapkasını” da yanına alıyor ve uzun bir aradan sonra İstanbullu izleyicinin karşısına 31. İstanbul Caz Festivali’nde çıkıyor.
BİLET AL
Arlo Parks ilk kez Türkiye’de📍 Sultan Park – Swissôtel The Bosphorus🗓️ 9 Temmuz, 21.00
Gösteri Sponsoru: Cyberwise Siber Güvenlik AŞ
Arlo Parks ile bu yaz puslu fotoğraflar, son durağı belirsiz yolculuklar, kararında melankoliler, güneşin beklendiği heyecanlı sabahların köşelerine birer şarkısını iliştireceğiz. 
BİLET AL
İstanbullularla ilk buluşma: YolanDa Brown📍 Sultan Park – Swissôtel The Bosphorus🗓️ 10 Temmuz, 21.00
Katkı Sağlayan Kuruluşlar: Clifford Chance ve Çiftçi Avukatlık Ortaklığı
İngiltere’nin dünya sahnelerine kazandırdığı başarılı caz müzisyeni YolanDa Brown’ın çağrışımlarla dolu ve köklerine selam gönderen “posh reggae”sine kulak verdiğimiz büyülü bir gerçeklikte yolculuk için Swissôtel The Bosphorus’un Boğaz manzaralı terasında buluşuyoruz
.BİLET AL
Festival geleneği: +1’li Gece Gezmesi📍 Dorock XL, Moda Sahnesi, Kadıköy Sineması, Kadıköy Sahne🗓️ 18 Temmuz, 20.00
Gösteri Destekçisi: +1
Her yıl merakla beklenen festival rotası +1’li Gece Gezmesi’nde bir kez daha gecenin serinliğine uzanacak sıcak bir Kadıköy akşamında, adım adım iyi müziğin peşinde dolanacağız.
BİLET AL
Modern Art Orchestra feat. Kornél Fekete-Kovács // Kaan Çelen Trio📍 Rahmi M. Koç Müzesi🗓️ 4 Temmuz, 20.00
Müzikte Macar geleneğini caz diliyle yeniden yorumlayan, Avrupa’nın en büyük müzik gruplarından Modern Art Orchestra festival kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor. 25 saatlik büyük çağdaş müzik repertuvarından seçili heyecan verici bir program sunacak orkestradan önce caz davulunun yükselen yeteneği Kaan Çelen sahnede.
BİLET AL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.